Kartvizit Ürünleri
Kartvizit Baskı Hakkında
Kartvizit, firma ve firma çalışanlarının kimlik kartıdır. Hangi sektörde olursanız olun mutlaka kaliteli bir kartvizite sahip olmalısınız. Aracılar sonucu yeni iş yapmaya başlayacağınız bir firma yetkilisine ilk tanışmanızda uzattığınız kartvizitiniz aslında sizin ne kadar kaliteli bir firma olduğunuzun ön izlemesini karşı tarafa sunar ve sizi kartvizitiniz ile değerlendirip aklında tutabilir bütün bu varsayımlar bizce kaliteyi ucuza almanın hesabını yapmamaya değer, değmelidir. Prensabasim.com olarak kartvizit baskı üretimlerimizi online kartvizit baskı olarak daha hızlı ve kaliteli üretime sunuyoruz. Kartvizit modellerimiz arasında sıvamalı kartvizit, kabartmalı kartvizit, şeffaf kartvizit, 500micron pvc kartvizit, kartvizitçi, laklı kartvizit, tuale kartvizit, fantazi kartvizit, kuşe kartvizit, sıvama kartvizit vardır. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda özel üretimlerimizde vardır. Yaldızlı kartvizit, gofreli kartvizit gibi ürünlerimiz içinde whatsapp butonu üzerinden bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. İstanbul ve Türkiye geneline ister 100 adet kartvizit ister 1000 adet kartvizit siparişlerinizi online baskı merkezi olan prensabasim.com dan oluşturabilirsiniz.
Kartvizit Baskı Modelleri Nelerden Oluşur?
Standart kartvizit, 80x50mm ölçüden oluşmaktadır. 300-350gr Amerikan Bristol veya Kuşe kâğıda baskı olup ön tarafına mat veya parlak selefon uygulanır kenarları düz olarak kesilir.
Çift yönlü kartvizit, 80x50mm ölçüden oluşmaktadır. 300-350gr Amerikan Bristol veya Kuşe kâğıda baskı olup ön ve arka tarafına mat veya parlak selefon uygulanır kenarları düz olarak kesilir.
Kabartma Laklı Kartvizit, 80x50mm ölçüden oluşmaktadır. 300-350gr Amerikan Bristol veya Kuşe kâğıda baskı olup ön ve arka tarafına mat selefon uygulanır, belirtilen yerlere kabartma işlemleri uygulanır ve isteğinize göre kenarları düz veya oval olarak kesilir.
Sıvama Kartvizit, 80x50mm ölçüden oluşmaktadır. 300-350gr Amerikan Bristol veya Kuşe kâğıda baskı olup birbirlerine sıvanıp ortaya 600-700gr’lık kartvizit çıkar sonrasında ön ve arka tarafına mat selefon uygulanır, istenilen yere kabartma lak yapılır ve isteğinize göre kenarları özel, oval veya düz olarak kesilir.
Gofreli Kartvizit, 80x50mm ölçüden oluşmaktadır. 300-350gr Amerikan Bristol, Fantazi veya Kuşe kâğıda baskı olup ön ve arka tarafına mat selefon uygulanır, istenilen yere klişe baskı ve isteğinize göre kenarları özel, oval veya düz olarak kesilir.
Kartvizit üretimi ve talebi bunlarla sınırlı değildir ancak firmaların çoğu yukarıda belirttiğimiz şekilde kullanırlar. Yaldızlı, varaklı, gofreli kartvizit çeşitleri de bu ürün yelpazesini takip etmektedirler.
Kartvizit tasarlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Bu kimdir soruna cevap verilmesi
Kartviziti tasarlarken göz önüne almanız gereken ilk şey karşı tarafa iletmek istediğiniz bilgilerdir. Adınız soyadınız, iş ünvanı ve şirketin adının yahut logosunun açıkça görüntülendiğinden emin olmanız gerekmektedir. Hangi iletişim ayrıntılarınızı ekleyeceğinizi dikkatlice düşünün. Kartviziti karmaşık görünmesini sağlamadan yeterli sayıda iletişim bilgisi ekleme arasında iyi bir denge kurmanız gerekmektedir. Web sitesi, e-posta adresi ve telefon numarası kartvizitteki en gerekli ibarelerdir. Birçok işletme artık kartvizitlerine adres eklemediğinden, boşluk yaratmak için uğraştığınız kartvizitten adresi kaldırabilirsiniz.
Okunabilir olması
Ayrıca font seçiminize de dikkat edin. Profesyonel ve basit fontlar kullanın. Arial font ailesi size cazip gelmesin veya ne yazdığını anlaması ayrı bir çaba gerektiren kaligrafik yazı tiplerinden koşarak uzaklaşın.
Qr oluşturma
Yerden tasarruf etmenin başka bir yolu kartvizitte QR kod kullanmaktır. QR kodlar kartvizitte karmaşık görünmeksizin çok fazla bilgi eklemenin düzgün bir yolunu sağlıyor. Ayrıca basılı ve çevrimiçi içeriğiniz arasında bir link görevi oluşturmak için yapılabilecek en kolay yoldur QR. Kodu tarayarak insanlar otomatik olarak web sitenize yönlendirilebilir, telefon rehberine tüm iletişim bilgileri ile kayıt ettirebilir, mail uygulamasında maile hazır bir pozisyonda bekletebilir ve bunun gibi birçok şey yapabilirsiniz. İnternette fazlasıyla QR kod oluşturucu web siteleri mevcut bu çılgın gibi görünen teknolojiyi oluşturmak sanıldığı kadar zor bir işlem değil.
Renk kullanımına DİKKAT!
Parlak renkler doğru kullanıldığında bir kartvizitin dikkat çekici olmasını sağlayabilir. Bu tarz kartvizitler, yaratıcı işler tarafından sıklıkla yeni, heyecanlı ve orijinal görünme amacı ile kullanılır. Bununla birlikte basitlik gücünü hafife alma. Sade bir siyah beyaz tasarım, unutulmaz parlak renkli kısacası "cafcaflı" diye tabir edilen bir karttan daha çarpıcı olabilir. Çoğu zamanda daha "şık" olarak görülebilir.
Kabartma kullanımı
Basit görüneceğinden endişe duyduğunuz bir kartvizitte kullanılan kelimelere kabartma(Lak) yapmayın deneyin. Kabartma, kartvizite zarafet ve farklı bir stil katan yükseltilmiş bir 3D oluşturur.
Kabartma(Lak) kartviziti daha dokunsal hale getirir. Araştırmalar, bu tip detayların insanların hafızasında yer edeceğini ve bu nedenle insanların işinizi hatırlama olasılığının daha yüksek olduğunu göstermiştir.
Kartviziti Şirketin kurumsal kimliğine bağlı kalarak tasarlanmış diğer materyaller ile aynı hizada tutmanız akıllıca bir davranış olacaktır. Şirket renkleri varsa bunların dışına çıkmayın. Eğer şirketin kurumsal renkleri yok ise tamamen sizin özgür iradenize kalmış bir mesele. Ancak tamamlayıcı renkleri seçmeye gayret gösterin. Zıt renkler kartvizitte profesyonel olmayan itici bir şekilde görülebilir. Eğer renk seçimi hakkında "acaba bu böyle oldu mu?" diye bir şüpheye düşüyorsanız çevrimiçi renk eşleme araçları kullanın.
İçerik kullanımı
Kartvizitin bir yüzünde yazılı içeriğiniz var ve diğer yüzüne ekleyecek hiçbir şeyiniz yoksa arka yüzünü görselleştirmeyi deneyin. Resimler sözcüklere göre mesajı direkt alıcıya ulaştırır. Bizim tavsiyemiz kartvizitin arkasına şirket logosunu koymanız yönündedir. Ne yaparsanız yapın kartvizitin diğer yüzünü boş bırakmayın. İnsanlar genellikle kartvizitin arkasına bakmazlar fakat bu doğru bir davranış değil, fakat kartvizitin kaç defa verildiğini düşünün, her kartı uzatırken boş yüzünü uzatmamak için ayrı bir kontrol çabası gerektiren kötü bir durum. Bu sebeple kesinlikle tek tarafı kartvizitler tasarlamayın.
Kartınızı hazırlarken kenarlara ve taşma payına DİKKAT!
Kartvizit tasarımınızda sınırlara yakın bordür kullanmayın. Siz ne kadar dikkat ederseniz edin, baskıda çıkan sonuç 0 kesin değildir. Ekranınızda mükemmel simetrik bir bordür (kenarlık), baskı makinesindeki çok az bir hareket sayesinde mükemmel simetrik kenarlığınız tek bir yerden çıkabilir. Bu sebeple arka planla aynı renge sahip bir alanda 3mm taşma payı vererek olası hataların önüne geçebilirsiniz.
Kâğıdın gramaj seçimi
Kartvizitin kalınlığını göz önünde bulundurun. Kalın kartlar her zaman daha pahalı hissettirme eğilimindedirler. Kalın kartvizitler şirketi daha profesyonel hale getirir. 350gr'dan daha ince bir kartviziti elinize aldığınızda hemen hissederseniz ne kadar ince ve ucuz olduğunu. Minimum 350gr kâğıt seçin bizim tavsiyemiz ise kredi kartı misali 700gr kâğıttır. Bunu tavsiye etmemizin sebebi ise kartviziti bir el sıkışması gibi düşünmeyi deneyin. Kimse gevşek bir el sıkışmasından hoşlanmaz, neden gevşek bir kartvizit olsun ki?
Kartvizitte basitlik
Kartvizit için olağandışı bir malzeme kullanmak çok cazip görülebilir, bu kesinlikle unutulmaz fakat insanlar sıklıkla kartları aldıkları yerlere ilişkin ek ayrıntılar yazarlar. Haliyle Bu, metal, ahşap ya da deri üzerinde yapılması zor olan bir işlem olacaktır.
Kartvizitte olması istenilen birçok bilgi ve ibare varsa ilk akla cazip gelen yazı tipi boyutunu küçültmek olacaktır. Dikkat edin, küçük metinler genellikle ekranda okunup görülebilir, ancak baskıdan geldikten sonra okunaklı bir leke ile karşılaşabilirsiniz. Ekranda gördüğünüz kalite ile pek fazla karşılaşamazsınız. Genel kural olarak, 8pt'dan daha küçük kullanmayın.